Streefbedrag behaald

Help arme Beer om weer vrij te ademen!

Opgehaald

2.038
135% bereikt van het totaalbedrag € 1.500
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Update 29-10: Wauw, we zijn er sprakeloos van! Het bedrag voor Beer is in minder dan een dag bij elkaar verzameld*. We gaan de operatie zo snel mogelijk inplannen, zodat Beer zich snel beter voelt en op weg kan naar een nieuwe eigenaar. Om een van de donateurs te citeren "Als wij mensen de dieren niet helpen, wie dan wel?"

Dank jullie wel!
 
*Mocht er n.a.v. de extra donaties voor Beer nog een deel van het budget beschikbaar zijn, dan hebben we (helaas) nog twee dieren in onze opvang die een specialistische ingreep nodig hebben. Donaties blijven dus welkom.

 

Dit is Beer: een jonge Franse Bulldog van ongeveer 3 jaar. Beer is als zwerver binnen gebracht bij ons en helaas hebben we zijn baasje nooit meer gevonden. Ondanks alles is Beer heel vrolijk en speels: het is een schatje! Maar helaas kan hij niet echt genieten van een wandeling of een leuk spel. Door een veel voorkomende klacht bij kortsnuitige honden, genaamd BOS (Brachycephaal Obstructief Syndroom), krijgt Beer veel te weinig lucht. Hierdoor krijgt hij als het ware ‘black outs' en valt hij soms bijna om...

Bij Beer is het luchtwegsysteem niet lang genoeg om de lucht die hij inademt te zuiveren en te verwarmen. Daarnaast heeft hij een korte snuit en een verdikking van het gehemelte. Hierdoor is de luchtweg vernauwd. Zijn neusgaten zijn gesloten, waardoor hij nog minder goed kan ademen. Tijdens het eten krijgt hij vaak lucht binnen wat kan lijden tot maag en darmklachten.

Beer kan een operatie ondergaan waardoor het voor hem mogelijk wordt om op een betere manier te kunnen ademen. Maar dit is een erg kostbare ingreep. De kosten voor de operatie lopen waarschijnlijk op tot zo’n € 1.500,-. Wij gaan Beer natuurlijk helpen, maar dit is een flinke kostenpost voor ons. 

Help jij mee zodat Beer weer vrij kan ademen?